Columnwedstrijd rond Four Freedoms gestart

De columnwedstrijd die Humanity in Action en Vrijheidscolleges in samenwerking met Joop.nl en de Bevrijdingsfestivals organiseren, is gestart. Iedereen kan via www.humanityinaction.nl een column insturen rond het thema van de Vrijheidscolleges: de Four Freedoms van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt. De winnaar mag zijn of haar column op 5 mei presenteren op een van de Nederlandse Bevrijdingsfestivals en krijgt een publicatie op de mediakanalen van de drie organisatoren. Deadline voor insturen is 22 april.

VC StaandRoosevelt formuleerde in 1941 vier vrijheden die voor iedereen ter wereld gelden: vrijwaring van angst, vrijwaring van gebrek, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie. De vier vrijheden worden algemeen beschouwd als het fundament van de democratie. Ze zijn onverminderd actueel en vertellen ons hoe we met elkaar om moeten gaan, dat we gelijkwaardig zijn en elkaar met respect moeten behandelen. De vrijheden lijken wereldwijd onder druk te staan. Maar is dat ook zo?

Deelnemers van de wedstrijd schrijven een kritische en prikkelende column van maximaal 500 woorden waarin één van de vrijheden van Roosevelt centraal staat centraal staat. Daarmee koppelt de deelnemer deze historische vrijheid aan de actualiteit. Voorwaarden voor deelname: de column is maximaal 500 woorden, de deelnemer is 16 jaar of ouder en op 5 mei beschikbaar, de inzending mag worden gepubliceerd onder vermelding van naam van de deelnemer.