Praktische informatie

Bevrijdingsfestival Den Haag op radio/televisie

Omroep West is de regionale omroep voor het noorden van de provincie ZuidHolland, actief op radio, televisie en internet. Op 5 mei is Radio West de hele dag aanwezig op het Malieveld en doet rechtstreeks verslag. Ook staan er verslaggevers van de omroep langs de route van de Liberty Tour waarmee het vuur van de vrijheid vanuit Wageningen naar Den Haag wordt gebracht.

TV West zendt in het programma TV West Nieuws op 5 mei om 17.26 uur een reportage uit over het festival. Het programma wordt ieder uur herlaald.

www.omroepwest.nl

Ook Den Haag FM, FunX, 3FM en de NOS besteden vaak aandacht aan het Bevrijdingsfestival. Den Haag TV zendt donderdag 12 mei een uitgebreid verslag uit van het festival.

omroep-west

Toiletten

Vrijheid mag dan het uitgangspunt zijn bij het Bevrijdingsfestival Den Haag, de vrijheid van wildplassen valt daar uiteraard niet onder. Maak s.v.p. gebruik van de (helaas niet gratis) toiletten op het festivalterrein.

Kraanwater, graag!

Het Bevrijdingsfestival Den Haag geeft kraanwater het podium dat het verdient. We mogen trots zijn op ons kraanwater; het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond!

In Den Haag en omgeving levert Dunea drinkwater aan 1,3 miljoen klanten. Zij beschermen tevens de mooie duinen, die onderdeel uitmaken van het natuurlijke bereidingsproces. Op het Bevrijdingsfestival kun je voor 1 muntje hervulbare flesjes kopen en drink je de hele dag het lekkerste water van Nederland. Je vindt het Dunea Waterpunt tegenover de podia aan de rand van het festivalterrein.

kraanwater_w594_h395

De festivalbewaarbeker

Het Bevrijdingsfestival Den Haag gaat net als vorig jaar geld vragen voor de hervulbare bekers en waterflesjes die je nodig hebt voor een consumptie. Het festival is gratis toegankelijk, maar anno 2016 is het niet meer dan normaal om ook een bijdrage aan de bezoekers te vragen. Bij je eerste bestelling betaal je 1 muntje voor het voor het milieuvriendelijk festivalglas. Vervolgens vragen wij je de glazen bij iedere bestelling af te geven bij de bar; en krijg je steeds een schoongespoeld, nieuw exemplaar terug. Er is GEEN STATIEGELD van toepassing op dit glaswerk, waardoor het festival er uiteindelijk ook iets aan verdient ten bate van de programmering.

bijvulbeker

Geen flessen, glas en blik

Graag wijzen wij erop dat er streng zal worden toegezien op meegebracht glaswerk, blik en flessen. Deze zijn nadrukkelijk verboden op het festivalterrein. Ervaringen uit voorgaande jaren hebben geleerd dat glas en blik ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. En eerlijk is eerlijk, zonder horeca-inkomsten kan een gratis festival niet bestaan.

Veiligheid

Zowel vóór als achter de schermen zijn veel mensen bezig om het festival in goede banen te leiden. Volg voor je eigen veiligheid altijd de aanwijzingen van politie en security direct op. Mocht er onverhoopt iets vervelends gebeuren, onderneem dan zelf geen andere actie dan dit meteen door te geven aan politie of security.

EHBO

Ongevallen zitten in een klein hoekje. Gelukkig is er bij het Bevrijdingsfestival Den Haag zeer deskundige opvang aanwezig. In geval van nood kan iedere security-medewerker om hulp gevraagd worden. De EHBO is gevestigd tussen de twee podia.

Invalidenpodium

Het Malieveld is goed toegankelijk voor invaliden. Hou er wel rekening mee dat er soms wat gaten en bobbels in het grasveld kunnen zitten. Bij het hoofdpodium is een invalidenpodium, waar mensen samen met één begeleider gebruik van kunnen maken.

Oordoppen

Bescherm je gehoor tegen hard geluid. Oordoppen zijn te verkrijgen bij de informatiestand in het midden van het festivalterrein.

ilovemyears1